Közélet

Sárdobálás az amerikai kampányban: Obama bekeményít - videó!

Barack Obama demokrata elnökjelölt az 1980-as pénzügyi válság kapcsán támadta John McCaint. Sőt, megvádolta ellenfelét, hogy rágalomkampányt folytat, ahelyett, hogy az amerikai gazdaság helyzetére koncentrálna.

Minderre azt követően került sor, hogy McCain alelnökjelöltje, Sarah Palin Obamát terrorista szervezetekkel hozta összefüggésbe - írja a BBC. Obama ugyanis egykoron egy jótékonysági szervezetben egy militáns szervezet korábbi tagjával - aki ma az Illinoisi Egyetem professzora - közösen dolgozott.

Obama kampánya egy új honlapot indított. Ezen látható egy 30 másodperces reklámfilm, valamint (mi időnk szerint este 6 órától) egy 13 perces dokumentumfilm az 1980-as évek pénzügyi válság és McCain kapcsolatáról, "Keatingi közgazdaságtan: John McCain és egy pénzügyi válság kirobbanása" címmel. (Az első 15 óra alatt több mint félmillióan látták a videót.)

McCain egyike volt annak az öt szenátornak ("Keating 5"), akiket a szenátusi etikai bizottság kivizsgált a 80-as évek bankszabályozási botránya kapcsán. Ez kifejezetten kellemetlenül érinti őt most a jelenlegi pénügyi válság kapcsán.

McCain önmaga az ügyet "élete legnagyobb hibájának" nevezte, ami végül elvezette őt a kampányfinanszírozás reformjának kidolgozásához.

A kampány fokozódásának egyik fő oka a szavazói regisztráció. Hétfő, azaz a mai nap a határidő mintegy tucat államban (Pennsylvania, Ohio), hogy a voksolni kívánok felvetessék magukat a szavazói névjegyzékbe.

Obama sár McCain palin kampány
Kapcsolódó cikkek