Közélet

Sokkoló valomás: meleg volt a szélsőjobboldali botrányhős, Haider

A néhány esetben a melegek ellen szavazó Jörg Haider meleg volt – árulta el volt szeretője, Stefan Petzner. Petzner azután vallotta ezt be az osztrák közszolgálati rádióban, hogy átvette Haider elnöki helyét a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) pártban. Egyesek szerint az autóbaleset is kettejük veszekedése után történt.

A 27 éves Petzner egy osztrák rádió műsorában megerősítette a pletykákat, hogy Jörg Haider a szeretője volt. Mindez azután történt, hogy Haider halála után őt választották meg a párt vezetőjének. Rögtön érezte a különleges vonzalmat a 31 évvel idősebb politikus iránt a szépségipari tudósítóként dolgozó Petzner, aki öt éve találkozott Haiderrel. Haider legnagyobb félelme az volt, hogy a korkülönbség hosszútávon problémákat fog okozni közöttük. „Jörggel igazán különleges kapcsolatunk volt. Ő volt életem férfija” – mondta Petzner az interjúban kapcsolatukról.

Ausztriát sokkolták a hírek, pedig már elfogadták Haider halálát, aki családapaként mutatta magát, a parlamentben pedig a melegek egyetértési korhatára ellen szavazott. Az 58 éves Jörg Haider karintiai tartományfőnök, a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) párt vezetője autóbalesetben halt meg október 11-én.

AS Network - GyM-->

haider petzner bzö Ausztria
Kapcsolódó cikkek