Közélet

"Út-törő" megoldás - Nézze meg a térhatású zebrát!

Egyedülálló megoldás védi a közlekedés biztonságát Tiszaújvárosban: az élénkpiros keretbe foglalt térhatású gyalogátkelőhely óhatatlanul is lassításra készteti a járművezetőket.

Bár ebben az évben elsősorban a baleset-megelőzési akcióknak köszönhetően nem történt közlekedési baleset Tiszaújvárosban a zebrákon, de a biztonság további fokozásáért egy szó szerint is "út-törő" technikai megoldást is alkalmaznak a városban – közölte a rendőrség.

Az egyébként szokásos fehér színű, az útra hosszirányú felfestéseket élénkpiros színű, térhatású keretbe foglalták. Ez egyrészt jóval kirívóbb a környezetéből, és már messzebbről is jól észlelhető.

Másrészt a csupán az útburkolatra festett gyalogátkelőhely a közeledő járművezetőnek úgy tűnik, mintha térkővel az úttest szintjétől kiemelték volna, ezért lassításra készteti őket.

Egyelőre egy piros-fehér gyalogátkelőhely "működik" Tiszaújvárosban, amelyet a közeljövőben még további öt követ - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

átkelő gyalogos jármű biztonság vezető
Kapcsolódó cikkek