Közélet

Vége! Megszűnik az MDF-frakció, kilépett Vas János

A képviselő eleget tett a Tisztelet Társasága felkérésének és ezután függetlenként képviseli a szépkorúak érdekeit a parlamentben.

Dr. Vas János országgyűlési képviselő telefonon tájékoztatta a Tisztelet Társaságát, hogy a mai napon Dr. Szili Katalinnál, az országgyűlés elnökénél, és Herényi Károlynál, az MDF frakció vezetőjénél írásban átadta az MDF frakcióból kilépési nyilatkozatát - tudta meg a hirado.hu.

Vas János a továbbiakban függetlenként képviseli a szépkorúak érdekeit, döntésének meghozatalakor egyetlen szempont vezérelte az őt delegáló szervezet és a szépkorúak érdekei - közölte szerkesztőségünkkel a Tisztelet Társasága.

A független képviselő további sok sikert kíván az MDF-nek, egyben megköszönte, hogy két éven át a frakció tagja lehetett. A Tisztelet Társasága üdvözli, korrekt és tisztességes döntésnek tartja Vas János döntését.

Az MDF frakció így kilenc fősre zsugorodott, így a frakció megszűnik. Boross Péter, az MDF országgyűlési képviselője korábban úgy nyilatkozott, hogy amennyiben kilép Vas János, 10 fő alá csökken a frakció létszáma, így megszűnik a képviselőcsoport.

mdf megszűnik frakció
Kapcsolódó cikkek