Közélet

MSZP: "Orbán kitart önző és romboló pártérdekei mellett"

Sikerült megteremteni a széles politikai és társadalmi egyetértés alapjait a válság kezelésében annak ellenére, hogy a Fidesz - a KDNP-vel karöltve - a felelős és hatásos válságkezelő program kerékkötőjének szerepét vállalta magára - közölte Szabó Zoltán kormánypárti képviselő.

"Gyors intézkedéseket tehet a kormány, de Magyarország szerkezeti bajai nem orvosolhatóak, a gazdasága nem újítható meg az ellenzék vezető erejének közreműködése nélkül" - fogalmazott - idézi a távirati irodát a Híradó.

Az MSZP-s politikus azt mondta, hogy a kínai nyelvben a válságot két szóval, a veszéllyel és a lehetőséggel fejezik ki. Ebben a válsághelyzetben Orbán Viktornak lehetősége nyílik arra, hogy államférfiként viselkedjen, példát vegyen John McCain republikánus elnökjelölttől, aki a vereség pillanatában Obamát méltatta - vélekedett.



Szabó Zoltán szerint azonban fennáll annak a veszélye, hogy Orbán Viktor kitart önző és romboló pártérdekei mellett, hogy miközben a kormány a válságtól próbálja megóvni az embereket, a Fidesz elnöke csak saját pártja érdekeit képviseli.

Obama MSZP Szabó
Kapcsolódó cikkek