Közélet

Navracsics: a helyzet drámai - A Jobbiktól, Gárdától el kell határolódni Fodor szerint

A szlovák-magyar viszony mélyponton van, óvatosan kell most fogalmazni – közölte Navracsics Tibor. Fodor Gábor szerint a helyzet megdöbbentő, Semjén Zsolt pedig úgy véli, nem vagyunk könnyű helyzetben. Lendvai Ildikó veszélyt emlegetett a napirend előtti parlamenti felszólalásában.

A politikus úgy véli, nem lehet más nemzeteket lenézni, sem uszítani. Szerinte a Fidesz az együttműködés pártja, ugyanakkor a helyzet drámai. Közölte: most együtt kell működni és megvédeni minden magyar embert.

Megdöbbentő a mostani helyzet – közölte Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke
napirend előtti parlamenti felszólalásában.

Szerinte a Jobbik és a Magyar Gárda a határon túli magyarok érdekei ellen cselekszik. Úgy véli, az összes parlamenti pártnak el kell határolódnia tőlük, mert ártanak mindenkinek.

Szerinte nem azok vannak Szlovákiában és Magyarországon többségben, akik az ellentéteket szítják, ugyanakkor Szlovákiában növekszik a magyarellenesség. Közölte: először a saját portánk előtt kell söprögetnünk.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, de meg kell békélni és készen vagyunk a tárgyalásokra – közölte Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és frakcióvezetője.

A mostani helyzet a baloldal hibája – közölte Boross Péter, az MDF frakcióvezető-helyettese napirend előtti parlamenti felszólalásában.
Szerinte a baloldal hibája, hogy többször összemosta a jobboldalt a
szélsőjobbal vagy kijelentette, hogy a turul fasiszta jelkép, vagy
például ahogy a Szent Koronáról ironizálnak. Úgy véli, a fejünkre hozzák a veszélyt.

Egyetértünk abban, hogy van veszély – közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője napirend előtti parlamenti felszólalásában. Szerinte ez Szlovákiát és Magyarországot egyaránt érinti. Úgy véli, fel kell lépni a szélsőségesek ellen, békére van ugyanakkor szükség és nem szabad az indulatokat szítani.

A szélsőségesek mindenkinek ártanak - közölte Gyurcsány
Ferenc miniszterelnök napirend előtti viszontválaszában. Szerinte a
cselekvésben is egyetértésre van szükség és osztoznunk kell egy közös
döntésben.

drámai Fidesz Navracsics
Kapcsolódó cikkek