Közélet

Országimázs-építés bikinis lányokkal

Az előző két évhez hasonlóan ezúttal is Ausztrália országimázsát találták a legjobbnak a FutureBrand és a Weber Shandwick szakértői.

Ausztrália elsősorban a bikinis modelleket felvonultató idegenforgalmi reklámfilmjeinek köszönheti vonzerejét, de sokat nyom a latban például a Nicole Kidman főszereplésével készült, nemrég bemutatott hollywoodi szuperprodukció, az Australia is.

A második helyen Kanada váltotta az Egyesült Államokat, míg az európai országok közül Olaszország végzett a legelőkelőbb (4.) helyen. Magyarország egyetlen kategóriában került be a top tízbe: az idegenforgalmi szolgáltatások ár-érték aránya alapján a tizedik helyne áll hazánk (Csehország ugyanitt a negyedik, Lengyelország az ötödik). Horvátországot a világ második "legígéretesebben javuló brandjének" minősíti a jelentés.

A Country Brand Index készítői tucatnyi szempont alapján rangsorolták a világ országait, és ezek összegzésével számították ki az összesített országimázst. A művészeti és kulturális vonzerő alapján Olaszország, Franciaország és Egyiptom, üzleti téren az Egyesült Államok, Németország és Nagy-Britannia, az éjszakai élet szempontjából Japán, Brazília és Spanyolország, a kulináris élvezetek terén Olaszország, Franciaország és Japán, a vásárlási lehetőségek alapján pedig az Egyesült Államok, az Egyesült Arab Emírátusok és Szingapúr végzett a dobogós helyeken.

Egyesült Államok Ausztrália országimázs nicole kidman Horvátország Kanada Olaszország
Kapcsolódó cikkek