Közélet

Újabb érdekesség Zuschlag-ügyben - Jobboldali kapcsolatok?

Fodor Endre tanácsvezető bíró Prácser László kihallgatásával folytatta a bizonyítási eljárást - tudósít a Híradó a távirati iroda alapján.

Kecskeméten született, Budapesten élő, érettségivel rendelkező vádlott a bíró kérdésére kiemelte: büntetőjogi felelősségét nem ismeri el, mert nem követett el bűncselekményt. Prácser László vallomásában elmondta, hogy 1995 óta dolgozott az MDF ifjúsági szerveztében, az IDF-ben, illetve a keresztény alapon szabadidős tevékenységet folytató civil szervezetekben - derül ki a tudósításból. .

Az Országos Gyermek- és Ifjúsági Parlament elnöke volt 1997-től, amelynek tagja volt minden politikai oldal ifjúsági szervezete. Prácser elmondása szerint az OGYIP egyik tagja volt az Ifjú Szocialisták Mozgalma is, ezen keresztül ismerte meg Zuschlag Jánost, akivel később folyamatosan egyeztetett.

A kilencedrendű vádlott kiemelte: Zuschlag Jánostól ideológiailag távol állt, de szoros "szakmai együttműködés" alakult ki közöttük. Hozzátette azonban, hogy "tanácsaival" segített a Zuschlaghoz kötődő szervezet pályázatainak elkészítésében, de azok munkájában nem vett részt.

Prácser László több alkalommal segített a Zuschlag Jánoshoz köthető civil szervezetek pályázatainak elkészítésében. Zuschlag megbízásából Lados István másodrendű vádlott több alkalommal járt az OGYIP-irodában, pályázati anyagokat kézbesítve.

A jobboldali és a baloldali "civil szervezetek" pályázatainak formai hasonlósága azért volt szembeötlő, mert Prácser László az általa elkészített "mellékletet elválasztó lapokat" Lados Istvánnak is átadta. 

bal Zuschlag jobb
Kapcsolódó cikkek