Közélet

Gondolkodom, tehát ott vagyok! - Educatio Szakkiállítás

Gondolkodom, tehát ott vagyok! – ez a mottója idén is az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításának, amelyet két napon át - pénteken és szombaton -, a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban rendez meg az Educatio Kht., az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.

Az Educatio 2009 kiállítás a hazai oktatás legnagyobb seregszemléje, amelyen kiemelt szerephez jut a felsőoktatás, a továbbtanulás népszerűsítése.

Napjaikban a tudás megszerzése, a tanulás és annak egész életen át tartó folytatása alapvető, belülről fakadó motiváció kell, legyen. Az OECD országok statisztikái alátámasztják, hogy a felsőfokú diplomával rendelkezők között arányaiban kisebb a mint a felsőfokú képzésben nem részesültek körében.

A minőségi tudás fontosságát igazolja, hogy a diplomások életminősége és karrier-kilátási lehetősége is messze jobb, mint a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezőké, sőt várható átlagéletkorunk is magasabbra tehető.

Már a pályaválasztóknak is körültekintően kell eljárniuk, és ajánlott figyelembe venniük a szakmákat illető tendenciákat. EU statisztikák szerit például a műszaki diplomával rendelkezőkre nagy igény van a kontinensen és hazánkban egyaránt.

szakkiállítás Educatio oktatás továbbtanulás felsőoktatás
Kapcsolódó cikkek