Közélet

Kangyal nagy búcsúja lehet a vébé

Vélhetően az áprilisi-májusi svájci jégkorong-világbajnokság lesz az utolsó nagy fellépése a válogatottal Kangyal Balázsnak, a világelitbe hetven év után visszajutott csapat kapitányának. A hátvéd – aki július 24-én lesz 40 esztendős – erről a magyar szövetség honlapjának nyilatkozott. Hozzátette: egyáltalán nem biztos, hogy ott lesz a tornán.

– Aki ismeri Pat Cortina szövetségi kapitányt, pontosan tudja: nála a válogatottság sohasem lehet jutalom. Azt ki kell harcolni, azért meg kell dolgozni, sőt meg kell szenvedni. Egyáltalán nem biztos tehát, hogy az én nevem is szerepel majd a világbajnoki keretben. Viszont mindent megteszek azért, hogy utazhassak. Főként, mert előreláthatóan a vébé lenne az utolsó nagy fellépésem a nemzeti csapattal. Talán kicsit hosszabb, rögösebb úton jutottam el az A-csoportig, mint mások, de a felejthetetlen szapporói pillanatok visszaigazolták, hogy érdemes volt dolgoznom ezért az álomért.

A 223-szoros válogatott Kangyal az előző idény után elhagyta az osztrák ligában is edződő Alba Volánt, és a főleg fiatalokból álló Budapest Starshoz igazolt. A fővárosiaknál nemcsak játszik, de ő látja el a klubigazgatói teendőket is.

A magyar válogatott az április 24-én rajtoló vébén a szlovák, a kanadai és a fehérorosz csapattal mérkőzik meg, majd az eredményektől függően a középdöntőben vagy a kiesés elkerüléséért folytatja szereplését. A torna előtt, április 21-én a címvédő oroszokkal is megmérkőzik Cortina csapata, ami ezt megelőzően, februárban az olimpiai selejtezősorozat utolsó állomásán lesz érdekelt.

búcsú kangyal balázs vébé válogatott jégkorong
Kapcsolódó cikkek