Közélet

Káosz és havazás a Dunántúlon - Se áram, se víz sok településen

A kedd este kezdődött havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás. Több zalai településen víz sincs, mert az áramhiány miatt nem működnek a szivattyúk - tudósít a Híradó.

Az áramszolgáltató azt mondta: más területekről történő munkaerő-átcsoportosítással, valamint alvállalkozók bevonásával nagy erőkkel folyik a hibaelhárítás. Az időjárás azonban nem javul, ami rendkívüli mértékben megnehezíti a munkavégzést, megbecsülni sem tudják, hogy az érintett településeken mikor áll helyre a teljes szolgáltatás.

Az E.ON közleménye szerint az üzemzavar Szombathely, Ikervár, Celldömölk, Sümeg, Zalaegerszeg, Lenti, Szentgotthárd, Körmend térségére, valamint a Nagykanizsa környékén található középfeszültségű hálózaton, így Nagykanizsán kívül Söjtör, Bucsuszentlászló, Bak, Bánokszentgyörgy, Letenye, Bázakerettye, Hahót, Pacsa, Nagyrada, Marcali térségében lépett fel, ez utóbbi körzetben a kisfeszültségű hálózaton is hibákat okozva.

Dunántúl E. ON
Kapcsolódó cikkek