Közélet

Kézilabda VB: a nyolcba kerülés az elvárás

A nyolc közé kerülés a cél a férfi kézilabda-válogatottnak a pénteken rajtoló horvátországi világbajnokságon – döntött a magyar szövetség elnöksége.

Ennek alapján jár a jutalom is: az első hely 20, a második 16, a harmadik 14, a negyedik 12, az ötödik 9, a hatodik 6, a hetedik 4, a nyolcadik pedig 3 millió forintot ér. Hajdu János szövetségi kapitány kijelölte 16 fős keretét, amelyben nincs különösebb meglepetés. A múlt heti csehországi Újévi Kupához képest (ahol is rosszabb gólkülönbséggel második lett a csapat) annyi a változás, hogy a kisebb lábsérüléssel bajlódó Gulyás Péter helyett Katzirz Dávid lesz az utazó.

A magyarok Eszéken játsszák a csoportmérkőzéseiket az ausztrál, a román, a szlovák, az argentin és az olimpiai bajnok francia csapat ellen. Innen három gárda kerül tovább a zágrábi középdöntőbe, ahol majd találkozik a horvátok, valamint a spanyolok, a svédek, a dél-koreaiak, a kubaiak és a kuvaitiak közül a legjobb hárommal. A többiek az alsó ágon, a 13–24. helyért folytatják. Az együttes szerdán 15 órakor zártkapus felkészülési mérkőzést vívott Tatán a norvég alakulattal. A skandináv együttes szerdán hajnalban már megérkezett az edzőtáborba, így nem kellett tartani attól, hogy az összecsapás a közlekedési akadályok miatt elmarad.

A magyar utazók:

kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach), Puljezevics Nenad (Pick Szeged)

mezőnyjátékosok: Iváncsik Tamás (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (PLER), Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona), Gál Gyula (MKB Veszprém), Herbert Gábor (Pick Szeged), Zubai Szabolcs (Dunaferr), Császár Gábor (Viborg), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Putics Barna (Barcelona), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr).

AS-->

vb kézilabda Horvátország Magyarország elvárás
Kapcsolódó cikkek