Közélet

"Legalább a beleket kell kimosniuk" - Kuncze Gábor mint riporter

Élő interjúkat készített a parlament folyosóján Kuncze Gábor a Klubrádió számára. Az SZDSZ volt elnöke először Kóka Jánossal beszélgetett, majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt az interjúalanya. Mindezt, persze, óriási érdeklődés kísérte: a beszélgetést számos fotós és operatőr örökítette meg, de az újságírókon kívül több politikus is nézte-hallgatta.

„Jó, mi?” – kérdezte www.reggel.hu tudósítójától a miniszterelnöki kabinet egyik frontembere. Elégedetten mosolygott, látszott rajta, hogy tetszik neki a Gyurcsánynak csapott hírverés. A miniszterelnök pedig beszélt, beszélt. Éppen azt magyarázta, hogy akik azt ígérik, hogy „kolbászból lesz a kerítés, azok azt is mondhatnák, hogy de önöknek, hölgyeim és uraim, be kell állni a daráló mellé, vagy legalább a beleket kell kimosniuk”, amikor a rádió egyik munkatársa jelezte, hogy megszakadt a közvetítés.

Várni kellett a folytatásra, a munkatárs telefonálgatni kezdett. „A kolbász azért még hallatszott?” – érdeklődött közben Gyurcsány. Nem sokkal utána folytatódott az adás, a miniszterelnök ismét belefogott: „Akik azt ígérik, hogy kolbászból lesz a kerítés, azt is mondhatnák, hogy önöknek, hölgyeim és uraim, be kell állni a daráló mellé.” Ekkor azonban újabb technikai probléma adódott, az adás ismét megszakadt. Gyurcsány most már nem várt tovább, mennie kellett, felállt, indult. „Nekünk is válaszolna egy kérdésre, miniszterelnök úr?” – kérdezte tőle a Hír Tv riportere. „Majd a fél hármas sajtótájékoztatón” – szólt vissza Gyurcsány elmenőben.

A következő interjúalany Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője volt. Ezt az interjút már csak igen gyér érdeklődés kísérte: alig három ember állta körül a beszélgetést.

Gyurcsány Klubrádió Kuncze
Kapcsolódó cikkek