Közélet

Nem gondolja komolyan a Fidesz az Országgyűlés feloszlatását - véli a szakértő

Cselekvésnek elégtelen, kommunikációnak viszont kiváló - így vélekedett az InfoRádiónak Török Gábor politológus a Fidesz javaslatáról az Országgyűlés feloszlatásával kapcsolatban.

Török Gábor politológus nem hiszi, hogy a Fidesz közjogilag komolyan gondolja, hogy az Országgyűlés feloszlatásának van esélye. A Vision Consulting igazgatója az InfoRádiónak elmondta: akkor lenne valódi tétje egy ilyen akciónak, ha a parlamenti pártok politikájában az elmúlt időszakban lényegi változás ment volna végbe. Jelenleg azonban az ötből háromnak (az MSZP-nek, az SZDSZ-nek és az MDF-nek) nem érdeke az előre hozott választás, amíg pedig ez a helyzet áll fenn, addig nincs esélye egy ilyen kezdeményezésnek.

Török Gábor úgy véli: a legnagyobb ellenzéki párt javaslatának haszna az, hogy azzal ismét nyílt színvallásra és az MSZP-kormány közvetett támogatására kényszerítsék az SZDSZ-t, és hogy megmutassa eltökéltségét a parlament feloszlatásának ügyében azok felé a jobboldali szavazók felé, akik már elégedetlenek a párt "tétlensége" miatt.

Országgyűlés feloszlat Fidesz
Kapcsolódó cikkek