BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tagadják, hogy pénzért hoztak volna törvényeket – Botrány a Lordok Házában

A brit Liberális Párt belügyi szóvivője, Chris Huhne arra szólította fel a Scotland Yardot, vizsgálja ki a Sunday Times-ban megjelent jelentést a Lordok Házának négy tagjáról.

A londoni lap szerint ugyanis a brit főrendi képviselők állítólag azt mondták titokban dolgozó újságíróknak, hogy készek lennének a színfalak mögött elérni üzleti kliensek számára bizonyos törvények módosítását, évente 120 ezer font lefizetése ellenében – írja a Sky News.

A négy lord – Lord Truscott, Lord Taylor, Lord Snape és Lord Moonie – egytől egyig tagadja, hogy bármilyen szabálytalanságot követtek volna el. 

A Sunday Times viszont azt állítja, hogy titkos hangfelvételei vannak arról, hogy Lord Truscott és Lord Taylor azzal dicsekszik, korábban sikerült keresztülvinniük, hogy kliensek érdekében módosítsanak törvényjavaslatokat parlamentben. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.