Közélet

Csapó Ágnes: nem vagyok az új Tocsik Márta - milliárdos sikerdíjügy?

„Nem vagyok az új Tocsik Márta” – mondta Csapó Ágnes, a Budapest Priv-Invest Kft. ügyvezetője lapunknak azután, hogy Tóth Károly szocialista képviselő vele kapcsolatban azt állította: milliárdos sikerdíjügy főszereplője.

Csapó Ágnes most jogi lépéseket fontolgat, mert úgy érzi, megsértették cége jó hírnevét. Az ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy a kft. mintegy húsz önkormányzat pénzét fekteti be, nagyrészt olyan összegeket, amelyek kötvénykibocsátásból származnak. A közpénzeket a cég olyan helyre fektette be, ahol tőke- és hozamgarantált lehetőségek voltak, kaszinóba, tőzsdére nem vitték őket.

Sikerdíjas botrányok: Tocsik és Gulya András

Tocsik Márta és a Vektor, illetve a Vektor Bróker Rt. közvetített az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. és az állami vagyonra pályázó cégek között, hogy minél magasabb áron értékesíthessék a privatizálandó vagyontárgyakat. Tocsik több mint 8 milliárd forintot alkudott össze, sikerdíja 804 millió forint volt. A MÁV Cargo eladásákor a csaknem 2 milliárdnyi sikerdíj miatt pattant ki botrány. A 100 milliárdos üzletért az osztrák vevő Rail Cargo Austria 7,1 millió eurónyi sikerdíjat fizetett a magyar Geuronet Bt. számlájára. A vállalkozás vezetőjének a fia Gulya András, előbb az ABN Amro bankot, majd a Postabankot vezette.

„Badarság, hogy a Fidesz szervezné a kapcsolataimat. Az önkormányzatok ajánlanak egymásnak, és közöttük csak akkora arányban vannak fideszes vezetésű települések, mint az országban általában” – mondta Csapó Ágnes azzal kapcsolatban, hogy a cég több fideszes önkormányzattal áll kapcsolatban. Az ügyvezető érdekességként megjegyezte, ugyanúgy a pécsi egyetem közgazdasági karán szerezte diplomáját, mint Gyurcsány Ferenc, ráadásul két évfolyammal a miniszterelnök fölött járt. Csapó Ágnes cége Békéscsaba mellett a megyeszékhelyek közül a szintén fideszes szolnoki önkormányzatnak is adott tanácsot, de dolgoztak a kazári, a móri, a mezőtúri, és a tatai testületnek is. Ezek közül a települések közül például Mezőtúrnak ugyan fideszes többségű a képviselő-testülete, de MSZP-SZDSZ-es polgármestere van.

A mezőtúriak nem akarják megszakítani az együttműködést a Priv-Investtel, a céget több pályázó közül választották ki. Michl József, Tata fideszes polgármestere szerint kiemelkedő munkát végzett a Priv-Invest: 100 milliós különbözethez jutatta a várost. A cég korábbi székhelyén jelenleg a Megyei Jogú Városok Szövetsége székel.

AS Network (Ambrus V.-Újvári M.) Sikerdíjas botrányok: Tocsik és Gulya András Tocsik Márta és a Vektor, illetve a Vektor Bróker Rt. közvetített az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. és az állami vagyonra pályázó cégek között, hogy minél magasabb áron értékesíthessék a privatizálandó vagyontárgyakat. Tocsik több mint 8 milliárd forintot alkudott össze, sikerdíja 804 millió forint volt. A MÁV Cargo eladásákor a csaknem 2 milliárdnyi sikerdíj miatt pattant ki botrány. A 100 milliárdos üzletért az osztrák vevő Rail Cargo Austria 7,1 millió eurónyi sikerdíjat fizetett a magyar Geuronet Bt. számlájára. A vállalkozás vezetőjének a fia Gulya András, előbb az ABN Amro bankot, majd a Postabankot vezette.

-->

priv-invest csapó ágnes önkormányzat Fidesz tocsik
Kapcsolódó cikkek