Közélet

Franciaország legyőzte Horvátországot a fináléban

Vasárnap este az aranyérem volt a tét a horvátországi férfi világbajnokságon. A döntőt megelőző bronzmeccsen Lengyelország 31-23-ra legyőzte Dániát.

A fináléban a házigazda horvát válogatott az olimpiai bajnok Franciaországgal nézett farkasszemet. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva vezettek. Egyik gárda sem tudott egygólosnál nagyobb előnyt szerezni. Nem kímélték egymást a játékosok, a játékvezetők ezúttal kevésbé voltak szigorúak. A játékrész leglátványosabb találatai a francia Narcisse nevéhez fűződtek, aki csodálatos átlövésekkel növelte válogatottja góljainak számát.

A horvátok minimális előnyével kezdődött a második félidő, a 32. percben először volt kettő közte, a házigazda volt előnyben, 13-11. Ezután a franciák vették át az irányítást, zsinórban hármat lőttek. A világklasszis Balic első találatával lett újra iksz, 14-14. Ismét felváltva rezzentek a hálók, de Karabatic révén már kettővel vezetett az olimpiai bajnok. A „légtornász” Narcisse-nak köszönhetően már három gól volt Franciaország előnye. Balicék szinte áttörhetetlen fallal találták szembe magukat támadásaik alkalmával, és úgy tűnt, a hazaiak közül senki sem fog lövéssel próbálkozni. Abalo pecsételte meg a horvátok sorsát, az 57. percben 19-22-re alakította az állást. A hátralévő percekben már csak a vendéglátó állt fel középkezdéshez.

Horvátország - Franciaország 19-24 (12-11)

Horvátország Franciaország finálé legyőz
Kapcsolódó cikkek