Közélet

Havasiné: "Ilyen butaságot férfi biztosan nem kérdezne"

Én nem Lomniczi úr útóda lennék, hanem a Legfelsőbb Bíróság elnöke, ami ugye nem jogutódlás kérdése. Elsőre nem kaptam meg a kétharmados támogatást, így hazaballagtam – mondta a HVG-ben Havasiné Orbán Mária, akiről napokon belül újra szavaznak a parlamentben.

Szerinte tagadhatatlan , hogy a bírói természetet tekintve fontos a neme. „Legendás történet: az egyik női büntetőbíró egyszer megkérdezte a zsigulis vádlottól, hogy mikor kapcsolta be a motorféket. Ilyen butaságot férfi biztosan nem kérdezne” – meséli.

Havasiné Orbán Mária a lapnak úgy nyilatkozott: alapvetően békés természet és szeret jóban lenni a főnökeivel, de ha igazságtalansággal vagy képmutatással találkozik, felhorgad benne a harci kedv. A jelölt leszögezte: a biciklizésről és a pingpongról főbíróként sem mondana le: „már azt is kipuhatoltam, tudnak-e az esetleges majdani testőreim síelni és biciklizni. Megnyugtattak, hogy tudnak, de le is mondhatok a védelemről.”

Szerinte újra kellene gondolni a főbíró megjelenési kötelezettségeit is, semmi keresnivalója például egy átpolitizált rendezvényen, vagy egy plázaátadáson.

szavazás főbíró jelölt Fidesz Havasiné Orbán Mária
Kapcsolódó cikkek