Havasiné Orbán Mária

Újabb nem Havasinéra

Ismételten elutasította hétfőn az Országgyűlés Havasiné Orbán Mária a Legfelsőbb Bíróság elnökévé választását.
2009.03.09 Olvasási idő:

Támogatja Havasiné főbírói jelöltségét az SZDSZ, a Fidesz és az MDF is

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke nyílt levélben fordult a parlamenti pártok vezetőihez, annak érdekében, hogy a frakciók támogassák Havasiné Orbán Mária megválasztását a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.
2009.03.08 Olvasási idő:

Havasiné: "Ilyen butaságot férfi biztosan nem kérdezne"

Én nem Lomniczi úr útóda lennék, hanem a Legfelsőbb Bíróság elnöke, ami ugye nem jogutódlás kérdése. Elsőre nem kaptam meg a kétharmados támogatást, így hazaballagtam – mondta a HVG-ben Havasiné Orbán Mária, akiről napokon belül újra szavaznak a parlamentben.
2009.02.12 Olvasási idő:

Ismét leszavazták Sólyom jelöltjét

Egyelőre biztosan nem lesz női elnöke a Legfelsőbb Bíróságnak. A mai szavazáson nem fogadták el Havasiné Orbán Mária jelölését.
2008.12.08 Olvasási idő:

Támogatást kapott Sólyom jelöltje

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács keddi ülésén a tagok többsége támogatta Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét, Havasiné Orbán Máriát a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára - értesült az MTI bírósági forrásból.
2008.12.02 Olvasási idő:

Az új főbírójelölt és a "végzetes romlás" - Tévedésben van minden politikus Fleck szerint

Nem véletlen, hogy a köztársasági elnök nehezen talált alkalmas főbírójelöltet. Az sem, hogy elsőre a hazai bírósági rendszeren kívül álló személyt látott volna szívesen az igazságszolgáltatás élén – írja Fleck Zoltán jogszociológus.
2008.11.26 Olvasási idő:

"Amit hirdetek, az nem forradalom, hanem reform" - A főbírójelölt paradigmaváltást akar

A tisztességes bírói kar védelme érdekében paradigmaváltást szeretne végrehajtani és a "nem odavaló" bírákat el akarja távolítani a vezetésből Havasiné Orbán Mária új főbírójelölt.
2008.11.20 Olvasási idő: