Sokszor kritizálták már a honatyák vagyonbevallását: tulajdonképpen azt írnak be, amit gondolnak, egyetlen tájékozódási pont a közpénzből fizetett költségtérítés, illetve a tiszteletdíj. Ám gyakorlatilag semmi nem kötelezi őket arra, hogy pontos elszámolást adjanak le vagyonukról. A Bors összehasonlította a tavalyi és az idei vagyonbevallásokat:

Orbán Viktornak jelenlegi bevallása alapján nagyjából 2,2 millió forintos megtakarítása van közösen Lévai Anikóval, a tavalyiban ez még 17 millió körül volt. Hova lett a pénz? Nézzük meg felesége vagyonbevallását - adtak tanácsot a Fidesznél. Lévai Anikó valóban feltüntette, hogy vett egy Citroen C4-et, valamint egy XI. kerületi 91 nm-es lakást - bár a vételárat egyik helyen sem tüntette fel, ám nem is kötelező. A lap úgy tudja a társasházi lakásban az önálló életet kezdő legidősebb lány, Ráhel lakik. Orbán idei vagyonbevallásában már nincs meg a 7 éves Golf, eladták.


Kóka János frakcióvezetőnek is érdekesen fog a tolla: mindössze 4,5 millió forintról adott számot, noha tavalyi bevallásában kis híján ilyen-olyan megtakarítások okán majd 100 millió forintos tartalékot írt be. - Ki kellett fizetni és be kellett rendezni a házát - tudatta a lappal egyik kollégája.

Gyurcsány Ferencnél nagyjából minden a régi, autó nincs, pápai lakás van-, bár egy kissé többet nyert most az Altus Befektetési Zrt.ből. Tulajdonosi osztaléka tavaly 114,06 millió forint volt, amely 4 millióval több a 2007-eshez képest.