Közélet

Kolompár: Orbán vonja vissza a cigánysággal és a bűnözéssel kapcsolatos kijelentését

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke felszólította Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy vonja vissza tegnapi kijelentéseit a cigánysággal és a bűnözéssel kapcsolatban.

Kolompár szerint Orbán mondatainak olyan üzenete van, amely mélyítheti a cigányság és a magyarság közötti árkokat. A Cigány Önkormányzat elnöke ugyanakkor megjegyezte: összpolitikai hangulatkeltés folyik a romák ellen, a cigánysággal akarják elvitetni a balhét és a cigánybűnözés kifejezéssel a kollektív bűnösség elvét testálják rájuk - tudósít a stop.hu

Az elnök emlékeztetett arra, hogy fordított esetben soha ilyen nem történt, a cigányság soha nem ítélte el kollektívan a magyarságot, amikor például a móri mészárlás volt, szintén nem mondták, hogy kollektív magyar bűnösség van, amikor sörétes puskával végeztek ki egy cigány családot, vagy mikor valakik Molotov-koktélt dobtak cigányok házaira.

Csupán annyit kértek, mint a mostani esetnél is, hogy a rendőrség vizsgálja ki, hogy mi történt, és büntessék meg a bűnösöket.

Kolompár bűnözés
Kapcsolódó cikkek