Közélet

Kritika a bankoknak és az ügyészségnek - MSZP-ülés, részletek

A frakcióülésen számos képviselő hozzászólt többek között Szanyi Tibor, Szabó Zoltán és Tatai-Tóth András. A Népszabadság információi szerint az MSZP választmánya egységesnek tűnt a válságkezelési intézkedések támogatásában, a képviselők inkább a bankok magatartását támadták.

Szombaton az MSZP választmánya, vasárnap a kormány, a pártelnökség és a frakció is rendkívüli ülést tartott. A választmány ülése után Simon Gábor, a testület elnöke azt mondta: egyetértettek a kormányfő értékelésével, mely szerint a krízis egyik jellemzője, hogy az emberek, a családok, a vállalkozások és a cégek egyaránt jövedelemcsapdában érzik magukat. Ugyancsak egységes volt a választmány abban, hogy a válságkezelés megnyitotta a kapukat az elkerülhetetlenül szükséges szerkezeti átalakításokhoz – írja a Népszabadság.

A frakcióülésen számos képviselő hozzászólt a témához, többek között Szanyi Tibor, Szabó Zoltán és Tatai-Tóth András. Információik szerint a válságkezelési intézkedések támogatásában egység mutatkozott, a képviselők inkább a bankok magatartását támadták. Többen szóvá tették, hogy bizonyos pénzintézetek tetemes nyereségre tettek szert tavaly, viszont a kormányzati segítségnyújtás ellenére sem megy gördülékenyen a vállalkozások és magánhitelesek ügyeinek rendezése.

Szanyi karakteresebb gazdaságélénkítő lépéseket hiányolt. Úgy tudjuk, Steiner Pál felszólalásában az elmúlt időszak önkormányzati ügyeire utalva (Verók István, Hunvald György meggyanúsítására) kritizálta az ügyészséget.

Simon Gábor Gyurcsány Tatai-Tóth MSZP Verók Bank Hunvald Szanyi ügyészség kormány frakció Szabó
Kapcsolódó cikkek