Közélet

Zuschlag vallomást tett

Vallomást tett, de három témában nem nyilatkozott Zuschlag János az ellene és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Zuschlag János, akit felbujtóként különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolnak, vallomásában előrebocsátotta: három témában nem kíván nyilatkozni - tudósít a KlubRádió az MTI alapján.

Ezek közül kettő az esetleges rendőri kapcsolatok, illetve a telefonlehallgatások témája, melyben a Központi Nyomozó Főügyészség is vizsgálódott. Nem részletezi ezen kívül, hogy kinek milyen szerepe volt a pályázati döntéshozatalban. Beszélt ellenben az MSZP-hez kötődő Táncsics Alapítvány által 2006-ban kiírt pályázati lehetőségekről. Arra a kérdésre, hogy ez a pályázati forrás kampánykiadásokat szolgált-e, hangsúlyozta: a jogszabályokon túl nehéz megfogalmazni, mi minősül kampánykiadásnak, "vékony a mezsgye" ebben a kérdésben. "Nyilvánvaló volt, a támogatás milyen célt szolgált, az már más kérdés, jogi szempontból az minek minősül" - mondta Zuschlag János.

Elismerte: Lados István (az ügy másodrendű vádlottja, aki Zuschlag személyi titkáraként dolgozott) valóban megkérte őt arra, hogy Zuglóban két egyesület pályázatát támogassa. Zuschlag János elismerte azt is: ő kérte meg Győrfi Ludovikot arra, hogy Ladost az ügy kipattanása után vigye ki Romániába a szembesítés elől. (Ludovik az ügyben a tizenegyedrendű vádlott, ő volt Zuschlag személyi edzője egy rózsadombi fitneszteremben.)

vádlott Zuschlag per vallomás
Kapcsolódó cikkek