Közélet

Érdekes "csavar" a tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatban

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője pénteken nem kommentálta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint egy Jászjákóhalmán történt elfogás összefüggésben áll a Tatárszentgyörgyön február 23-ra virradóan történt kettős gyilkossággal.

Bartha László az MTI megkeresésére úgy fogalmazott: a Nemzeti Nyomozó Iroda nem kommentálja a lapok találgatásait. Pénteken a Magyar Nemzet, előző nap pedig a szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál számolt be arról, hogy még kedden este kommandósok fogtak el öt férfit Jászjákóhalmán, s az eset - meg nem erősített hírek szerint - összefügg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal - írja a bama.hu az MTI alapján.

A megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján az elfogással kapcsolatban annyit közölt, hogy Jászjákóhalmán fokozott közúti ellenőrzést tartottak és az egyik áteresztő pontnál "az ellenőrzés kikerülésére irányuló manővert észlelt a szolgálatot teljesítő járőr". A rendőrök megtalálták az autót, abban gázriasztó fegyvert, "rendőri jelleget imitáló tárgyakat (jelvény, mellény, gumibot) és klasszikusan rablásnál használt eszközöket találtak". A közlemény szerint az autóban öt férfi volt, őket őrizetbe vették és rablás előkészülete miatt az ügyben eljárást indítottak.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek