Közélet

Gyorshír: Molotov-koktélt kaptak Raffaelék

Molotov-koktélt helyeztek péntekre virradó éjjel egy kecskeméti cigány család házának utcai ablaka alá.

Orbán Gyula, a Kecskeméti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint „figyelmeztetésnek” szánták az üzemanyaggal megtöltött sörösüveget - értesült a baon.hu.

A Zsinór utca 79. és 81-es számú házak közötti épületben Raffael Gyula 15 tagú családja él. A baon.hu helyszínen járt tudósítójának elmondták, hogy éjfél körül nagy erővel megzörgették az utcai ablakot. Majd ezzel egy időben három feketeruhás, fekete sapkát és bőrkesztyűt viselt férfi rontott be a lakásba. Nem szóltak semmit, nem is bántották a házban alvókat, és amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan távoztak. Reggel vették észre a Raffaelék, hogy egy benzinnel teli sörösüveg van az utcai ablakuk alatt. Ezért szóltak a rendőröknek, akik lefoglalták az üveget, helyszíni szemlét tartottak a területen, és kikérdezték a szomszédokat is. A szemle során megjelent a Zsinór utcában dr. Kassai László alezredes, Kecskemét rendőrkapitánya, aki igyekezett megnyugtatni a családot.

A környéken egyébként – mint Orbán Gyula tudósítónknak elmondta – most már folyamatosan járőrözik az Erzsébetvárosi Polgárőrség. A történtek után azonban még intenzívebb lesz a jelenlétük a főként roma családok által lakott Zsinór utcában.

Molotov koktél romák cigányok
Kapcsolódó cikkek