Közélet

"Megbonthatatlan és egységes roma párt kell"

A cigányság jövője, politikai és társadalmi integrációja a témája annak a konferenciának, amely pénteken kezdődött Pestszentimrén, helyi kisebbségi önkormányzati vezetők részvételével – írja a Heti Válasz.

A magyarországi cigányság első országos kongresszusát Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke hívta össze, és az országban működő 1127 kisebbségi önkormányzatból 684 település 1500 képviselője jelent meg.

Farkas Antal, az OCÖ elnökhelyettese kijelentette: aki ismeri és járja a cigánytelepeket, láthatja, a magyarországi cigányság éhezik. "Megbonthatatlan és egységes roma párt kell, ez az út vezetheti ki a cigányságot a nyomorból, mert a közép és hosszú távú kormányzati programok nem valósultak meg" - fogalmazott az elnökhelyettes, aki Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának is választmányi tagja.

A cigány önkormányzatok első országos konferenciáján elemzik az utóbbi hetek cigányellenes megnyilvánulásait, javaslatot fogalmaznak meg a társadalmi feszültségek enyhítésére.

egység roma miniszterelnök cigányság roma párt KOlompár Orbán
Kapcsolódó cikkek