Közélet

New York Times: trükk is lehet Gyurcsány lemondása

Az amerikai lap cikke szerint a magyar kormányfő bejelentése még a tapasztalt elemzőket is meglepte, akik most azt találgatják: Gyurcsány lépése komoly vagy csak egy népszerűtlen politikus trükkje pozíziójának megerősítésére a válságos időkben.

Bármelyik is legyen igaz, ez a mostani felfordulás is megerősítette a bizonytalanságot Magyarországon, noha az ország korábban mágnesként vonzotta a befektetőket, ám még azelőtt került nehéz helyzetbe, mielőtt a globális pénzügyi válság kitört - írja a New York Times szemleírója.

A lap is idézi a Reuters tudósítását, mely szerint Gyurcsány a változások előtt álló akadálynak a nevezte magát, majd Nicholas Kulish megjegyzi: Izland és Lettország kormánya már áldozatul esett a gazdasági bajoknak - Magyarországé lehet a következő. 

További sajtóvisszhang a világból >>

Az újság megszólaltatta Mráz Ágoston Sámuelt, a Nézőpont Intézet vezetőjét, aki szerint az új kormányfő egy politikai értelemben gyenge vezető lesz. Mráz nem zárja ki Gyurcsány maradását sem.

"El tudom képzelni, hogy ha senki sem vállalja a miniszterelnöki posztot, Gyurcsány megerősödve tér vissza" - nyilatkozta az elemző.

További elemzői vélemények >>

New York Times Gyurcsány trükk lemondás mráz ágoston sámuel
Kapcsolódó cikkek