Közélet

Nincs közük Tatárszentgyörgyhöz - Cáfol a rendőrség a keddi elfogással kapcsolatban

Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóértesülések, hogy egy Jászjákóhalmán történt elfogás összefüggésben áll a Tatárszentgyörgyön február 23-án történt kettős gyilkossággal - tudta meg az MTI rendőri vezetőktől pénteken.

 Pénteken a Magyar Nemzet, előző nap pedig a szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál számolt be arról, hogy még kedd este kommandósok fogtak el öt férfit Jászjákóhalmán, s az eset - meg nem erősített hírek szerint - összefügg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal.

(A szoljon.hu-n mai állapot szerint csak annyi szerepel, hogy rablásra készülő férfiakat fogtak el, a tatárszentgyörgyi esettel való összefüggésről nem olvasható semmi.)

A Szolnok megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján az elfogással kapcsolatban annyit közölt, hogy Jászjákóhalmán fokozott közúti ellenőrzést tartottak és az egyik áteresztő pontnál "az ellenőrzés kikerülésére irányuló manővert észlelt a szolgálatot teljesítő járőr".

A rendőrök megtalálták az autót, abban gázriasztó fegyvert, "rendőri jelleget imitáló tárgyakat (jelvény, mellény, gumibot) és klasszikusan rablásnál használt eszközöket találtak". A közlemény szerint az autóban öt férfi volt, őket őrizetbe vették és rablás előkészülete miatt az ügyben eljárást indítottak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László az MTI megkeresésére péntek reggel úgy fogalmazott: nem kommentálja a lapok találgatásait.

A tatárszentgyörgyi ügyben az eljáró hatóság a Nemzeti Nyomozó Iroda, míg a jászjákohalmi ügyben a Jász-Nagykun Megyei Rendőr-főkapitányság az ügygazda — tudta meg a szoljon.hu Szabó Zita századostól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A rendőrségnek egyelőre nincsen olyan információja, ami a két ügy közötti összefüggést alátámasztaná. Ellenkező esetben az már a hatáskör és az elsődleges cselekmény alapján a Nemzeti Nyomozó Irodához tartozna. Az eljárás során megpróbáljuk tisztázni, hogy az elfogott személyeknek van-e közük más bűncselekményekhez. Ez jelenleg is folyamatban van.

A Szolnok megyei rendőrségi sajtóreferens az MTI-nek azt is elmondta, a kedden elfogott férfiak szabadlábon védekeznek, és a vizsgálat kiterjed arra is, hogy korábban követtek-e el bármilyen bűncselekményt. Rendőri vezetőktől az MTI pénteken úgy értesült: minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az öt elfogott férfi roma származású.

rendőrség Tatárszentgyörgy elfogás
Kapcsolódó cikkek