Közélet

A Pentagon top fegyver programját is feltörték a hackerek

A Wall Street Journalnek nyilatkozó jelenlegi és volt kormánytagok elmondták: a hackerek a Pentagon legköltségesebb harcászati programját magába foglaló rendszerét is feltörték és onnan adatokat másoltak le.

A lap úgy értesült: az internetes adattolvajok a 300 milliárd dolláros költségű Joint Fighter Project adatbázisába hatoltak be és a berendezések terveivel kapcsolatos adatokat másoltak le, olyan információkról van szó, amelyek megkönnyíthetik a védekezést – idézi a lapnak nyilatkozó jelenleg ls volt kormány tisztségviselőket a Reuters.

Eszerint a hackerek a Pentagonnal szerződő és a vadászgép építésében résztvevő cégek rendszerein keresztül törtek be. A projekt fővállalkozója a Lockheed Martin, a Northrop Grumman Corp és a BAE Systems is részt vesz. Egyik cég sem kommentálta a hírt, miszerint egyikük hálózatán támadhatott a biztonsági rés.

A hackerek személyazonossága és az általuk okozott kár nem ismert, a Légierő megkezdte a vizsgálatot az ügyben. A lap által idézett kínai szakértő szerint elképzelhető, hogy Kínából indult a támadás, de az internetes rejtőzési lehetőségek nehezítik az azonosítást.

vadászgép Pentagon Lockheed BAE internet biztonság Northrop hacker
Kapcsolódó cikkek