Közélet

Bajnai méltányosságot kér az ingatlanadónál

Bajnai Gordon azt kérte a pénzügyminisztertől, hogy olyan ingatlanadó koncepció készüljön, amely az alacsony jövedelműeknél nem jár jelentős többletterheléssel, és legyen benne lehetőség a méltányosságra.

A miniszterelnök a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában erre példaként a nyugdíjasok speciális helyzetének figyelembe vételét említette - számol be a KlubRádió az MTI alapján.

Mint mondta, a tervezett az átlagos, méltányolható méretű ingatlanoknál nem jelent majd többletterhelést, hiszen most is többféle ilyen típusú adó van, de progresszív, vagyis ha valakinek nagyobb értékű ingatlana van, annak többet kell fizetnie.

Beszélt arról is, hogy a kormány idénre 6 százalékos GDP-visszaeséssel számolt, és azzal, hogy az államháztartási hiányt a maastrichti 3 százalék alá szorítja - írja a hirado.hu.

Elképzelhetőnek tartja azt is, hogy ettől nagyobb legyen az áht-hiány, de csak akkor, ha ez egy olyan programhoz társul, mely gyorsabb ütemben javítja a gazdaság mutatóit, mint a kormány által vázolt koncepció.

Bajnai Gordon méltányosság ingatlanadó Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek