Közélet

Thürmer: politikai prostituáltak gyakorolják ma a hatalmat

A Magyar Kommunista Munkáspárt szerint politikai prostituáltak gyakorolják ma a hatalmat Magyarország felett, ezért a párt elutasítja a miniszterelnök-jelölt személyét és programját, illetve támogatja az előre hozott országgyűlési választásokat – jelentette ki Thürmer Gyula, a szervezet elnöke szombaton Budapesten, a párt európai parlamenti (EP) választási kampánynyitó értekezletének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Az elmúlt húsz év bebizonyította, nem érte meg a rendszerváltás, ugyanis egy fejlődő országból szegény, gyarmati ország, Európa széle lett Magyarország - mondta a parlamenten kívüli tömörülés elnöke. Hozzátette: az EP-választásokon való indulásuk válasz a magyar politikai életre, ugyanis válságban van Magyarország, mert mindent eladtak a külföldnek, nincs magyar ipar, termelés, nincsenek magyar bankok - írja a bama.hu az MTI alapján.

Az ország terheit nem a szegényekre kell újra kiróni, itt az ideje, hogy fizessenek a milliárdosok, a százmilliomosok, és általában a gazdagok – sorolta a tennivalókat a magát igaz baloldalinak nevező párt vezetője. A kormányfői posztra esélyes Bajnai Gordon programját a párt nem fogadja el, míg a személyét azért is elutasítják, mert a jelöltnek "nincs semmi köze a politikához, az emberek napi gondjához, ő egy vállalattól ideszármaztatott nagytőkés, akire ma semmi szükség nincs".

Thürmer Gyula a párt által szükségesnek tartott előre hozott választások kapcsán azt mondta: arra kérik az MSZP szavazókat, ne voksoljanak a szocialista pártra, "mert ma az MSZP ugyan hatalmon van, de ezt a hatalmat nem a kisemberek, nem a baloldali érzésű emberek gyakorolják, hanem a magukat miniszternek, államtitkárnak és képviselőknek nevező politikai prostituáltak". Közlése szerint az EP-választási listán a valódi munkásosztály képviselőit indítják, így a listavezető pártelnököt egy postás, Gilicze Attila elnökségi tag követi, mögöttük egy-egy főorvos, egyetemi hallgató és erdész szerepel. A párt hivatalos kampánynyitó rendezvényét május elsején tartják.

Magyar Kommunista Munkáspárt Thürmer Gyula előrehozott választás
Kapcsolódó cikkek