Közélet

Zuschlag-ügy: Arató is csak a szépre emlékezik!

Arató Gergelyt, az oktatási minisztérium államtitkárát, Zuschlag János egykori irodai-szobatársát hallgatja meg ma tanúként a Zuschlag-perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.

Arató egyedül érkezett a bíróságra és ő lesz ma az egyetlen tanú dr. Fodor Endre bírói tanácsa előtt. A vezető politikusként, államtitkárként, és országgyűlési képviselőként is közszereplőnek minősülő tanú – általános újságírói meglepetésre – a bírótól azt kérte, hogy a tárgyalóteremben róla készült fotókat, videó felvételeket személyiségi jogai miatt ezúttal ne használhassa fel a média. Egyúttal az adatai zártan kezelését is kérte - közli helyszíni tudósításában a baon.hu.

Arató Gergely (MSZP) az elnöke volt néhány évig az 1990-es évek második felében alakult Fiatal Városért Egyesületnek. Erről az egyesületről Zuschlag korábban azt mondta, hogy ezt is csupán a finanszírozás miatt hozták létre és tényleges tevékenységet egyáltalán nem végeztek. Amit egyébként az eddig kihallgatott tanuk – állítólagos egyesületi tagok – is megerősítettek már a bíróságon.

Ezzel szemben áll most Arató Gergely eddigi vallomása. A szocialista politikus határozottan azt állítja a tárgyalóteremben, hogy létező szervezet volt a lakásában alakult egyesület és programjaik is voltak. Arra például azonban, hogy milyen körülmények között alakultak és kik voltak jelen az eseményen, már nem emlékezett.

"Nem volt arról tudomásom, hogy az irodában valamilyen pályázati tevékenység folyt, azt az újságokból tudtam meg a nyomozás során" - állította a politikus. "Az nem felel meg a valóságnak, hogy én az irodában számlatömböket, bélyegzőket láttam volna, vagy szóvá tettem volna az ott folyó tevékenységet" - tette hozzá.

Arató Gergely zuschlag-ügy sikkasztás bűnügy botrány
Kapcsolódó cikkek