Közélet

"Ébresztő, cigányság!" - Megszűnik a romák elleni ámokfutás?

Ébresztő, cigányság! - adta ki a jelszót Kolompár Orbán az MCF Roma Összefogás Párt rendezvényén.

"Európa, Magyarország és a világ ma ránk figyel" - állapítja meg ifjabb Bogdán János szóvivő, jelezve, hogy az EP-választásokra készülődő cigánypárt nem szenved önbizalomhiányban. Az MCF Roma Összefogás Párt kampányrendezvényének az Országos Cigány Önkormányzat székhelye ad otthont, ami nem meglepő: mindkét szervezetnek Kolompár Orbán az elnöke – írja a Népszabadság.

A párt abban a meggyőződésben vág a kampánynak, hogy történelmet ír az európai cigányság életében. Másodszor. Először a 2006-os parlamenti választáson tették, amikor a romák országos listát állítottak. (A választás totális kudarcot hozott.)

Ifjabb Bogdán néhány lelkesítő mondat után átadja a szót a párt "Európában világhírű" vezetőjének, Kolompár Orbánnak. Csak épp hang nincs. "Az jobbikos mikrofon, ebbe beszéljél" - nyújt egy másikat a szóvivő. Kolompár szónoklatából sem maradhat ki a "történelmi" jelző, de ő inkább a "mérföldkő" kifejezést preferálja. Szerinte az EP-választáson a cigányság számára az a tét, hogy megszűnik-e a romák elleni "beteges ámokfutás".

cigány EP választás Kolompár roma Országos Cigány Önkormányzat párt MCF Roma Összefogás
Kapcsolódó cikkek