Közélet

Elpusztította az első kanadait az influenza!

Kanadában az új A/H1N1-es influenzához köthető egy nő halála az ország nyugati részén található Alberta tartományban - erősítette meg pénteken a kanadai CBC televízió korábbi értesülését a tartomány tisztifőorvosa. Ezzel Kanada lett a harmadik ország Mexikó és az Egyesült Államok után, ahol halálos áldozatot követelt a vírus.

Az első, az A/H1N1-es influenzával kapcsolatba hozható haláleset történt Albertában - jelentette be a tartomány tisztifőorvosa egy sajtótájékoztatón. A CBC korábbi hírében még az szerepelt, hogy egy idős asszony az áldozat. Andre Corriveau elmondása szerint egy, a harmincas éveiben járó nő halt meg - idézi a távirati irodát a BAMA.

Az április 28-án meghalt nőnek már meglévő egészségügyi problémái voltak, és egészségügyi tisztségviselők elmondása szerint még nem teljesen egyértelmű, milyen szerepet játszott a vírus a nő halálában. Eleinte a már meglévő betegségeihez kapcsolták halálát, de később elvégezték rajta az influenzatesztet, miután egyik családtagjáról kiderült, hogy megfertőződött - írta a CBC internetes oldalán. A rokon otthon lábadozik - közölték tisztségviselők.

Egészségügyi tisztségviselők elmondása szerint évente nagyjából négyezer kanadai hal meg az influenza miatt. Corriveau elmondása szerint elképzelhető, hogy soha nem fog kiderülni, mekkora szerepet játszott a vírus a nő halálában.

Kanada áldozat infuenza
Kapcsolódó cikkek