Közélet

Erdei és Balzsay is besegít Nagy András holttestének hazaszállításában

Hajnalban, magyar idő szerint két óra körül, Melbourne-ben elhunyt Nagy András győri profi ökölvívó. A kisalföld.hu értesülését a hazai sportági szövetség (MÖSZ) is megerősítette.

"Hajnal négykor értesültem az esetről, információim szerint véletlen baleset okozta a tragédiát, egy edzőmérkőzésen összefejelt partnerével, és vérömleny keletkezett a fejében - mondta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke. - Pénteken és hétfőn is megoperálták, de nem tudtak rajta segíteni. Ez sajnos benne van a pakliban. Nagyon tehetséges bokszoló volt, 19 évesen már felnőtt világbajnokságon szerepelt. Anyagi problémái miatt állt profinak, amit én nagyon sajnáltam."

A félnehézsúlyú, kadett vb-n ezüstérmes sportoló május 1-jén lett rosszul egy edzőmérkőzésen, azonnal kórházba szállították, ám állapota egyre romlott, a műtétek között mesterséges kómában tartották - számol be a bama.hu az MTI alapján.

A kisalföld.hu beszámolója szerint édesanyja, testvére és menyasszonya, amint értesültek a történtekről, azonnal útnak indultak Melbourne-be, Ausztráliában azonban szomorú hír várta őket: Nagy András szervezete feladta a harcot, csupán a műszerek tartották már életben - csütörtökig. Rácz Felix felhívására Erdei Zsolt és Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnokai is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy segítsenek Nagy András családjának a bokszoló holttestének hazahozatalában.

A monokli.com szerint Erdei és Balzsay kesztyűkkel, illetve egyéb felszereléseik felajánlásával próbálnak hozzájárulni a gyűjtéshez, míg Rácz Felix menedzser egy nagyobb összeg felajánlásával segít. A magyar bokszoló amatőrként a Vasasban érte el a legnagyobb sikereit, 2005-ben 75 kg-ban világbajnokságon szerepelt a kínai Mianjangban. Profiként három mérkőzésen lépett ringbe. Huszonhárom éves volt.

Nagy András Balzsay Károly Erdei Zsolt ökölvívó elhunyt
Kapcsolódó cikkek