Közélet

Felmentették Tomcatet

Bűncselekmény hiányában első fokon felmentette a Tomcat néven ismert bloggert a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Polgár Tamást és két társát két éve vette őrizetbe a rendőrség egy csepeli lakásban, ahol vegyi anyagokat is találtak, amelyek szerintük bomba készítésére is alkalmasak lehettek.

A gyanú szerint a három férfi az MSZP egyik rendezvényén akart merényletet elkövetni. Először terrorcselekmény előkészítésével gyanúsították meg őket, később az ügyet közveszély-okozásnak minősítették, ezzel a váddal került a bíróság elé - számol be a hirado.hu az FH alapján.

Hétfői perbeszédében az ügyész is azt indítványozta, hogy a bíróság mentse fel Tomcatet a robbanóanyaggal való visszaélés vádja alól, hiszen kiderült, hogy a blogger által beszerzett vegyszerek nem robbanóanyagok. Az ügyész azt kérte, hogy közveszély-okozásért ítéljék Tomcatet felfüggesztett börtönbüntetésre.

Tomcat védője, Futó Barnabás szerint viszont a közveszély-okozás bűncselekménye sem valósult meg. A bíróság a védelem érvelését fogadta el, és felmentette Tomcatet valamennyi vádpont alól. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbez ellene.

felment bíróság bomba Tomcat
Kapcsolódó cikkek