Közélet

Ha kiderül, hogy Bajnai offshore céget vezetett, lemond?

Teljes a zűrzavar a kormányban Bajnai Gordon adóelkerülési technikái miatt. Az egyik kormányszóvivő, Szollár Domokos megakadályozta, hogy a Magyar Nemzet munkatársa az ügyben kérdést intézzen a miniszterelnökhöz, a másik, Budai Bernadett pedig újabb valótlanságot állított Bajnai korábbi cégvezetői tevékenységéről - derül ki a napilap mai számából.

Budai Bernadett kormányszóvivő továbbra is kitart amellett, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök nem volt vezetője offshore cégnek, és nem folytatott olyan tevékenységet, amely magyarországi adóelkerülésre irányult.

A Nemzetben közreadott bizonyítékok azonban arról tanúskodnak, hogy Bajnainak az egyik ciprusi offshore cég igazgatójaként módja volt arra, hogy milliárdos nagyságrendben tüntethesse el Magyarországról a Dataplex eladása hasznából származó milliárdokat a magyar adóhatóság elől.

A kormányszóvivőtől ezért azt is megkérdezték, hogy ha dokumentumokkal bizonyítják, hogy Bajnai igenis offshore céget vezetett, a miniszterelnök lemond-e posztjáról.

Budai elmondta, egyelőre nem tud egy későbbiekben megjelenő dokumentum kapcsán nyilatkozni, de – mint kijelentette – várják a Magyar Nemzet által közreadott újabb tényeket.

Bajnai offshore cég Dataplex
Kapcsolódó cikkek