Közélet

Kósa: "A Jobbik baromság, Mikolát meg mintha csak az MSZP küldte volna"

Az egyházalapítást érintő jelenlegi törvényi szabályozás túl megengedő – fejtette ki a magát konzervatív-liberálisnak valló fideszes Kósa Lajos a Hit Gyülekezetéhez közelálló Hetek című hetilap rendezvényén – írja a hvg.hu

/* Style Definitions */

p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal

{mso-style-parent:"";

margin:0cm;

margin-bottom:.0001pt;

mso-pagination:widow-orphan;

font-size:12.0pt;

font-family:"Times New Roman";

mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}

@page Section1

{size:595.3pt 841.9pt;

margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;

mso-header-margin:35.4pt;

mso-footer-margin:35.4pt;

mso-paper-source:0;}

div.Section1

{page:Section1;}

-->

A Fidesz alelnöke elmondta: polgármesterként számos példát lát arra, hogy gazdasági társaságok a kedvezőbb adózás érdekében egyházzá alakulnak, a Hit Gyülekezetét ugyanakkor nem sorolja ezek közé. Debrecen polgármestere szerint a cigányság gondjainak megoldásában is az eddigieknél jóval nagyobb szerepet kell kapniuk az egyházaknak.

A politikusoknak pedig támogatniuk kell az ilyen szervezetek munkáját.Kósa élesen bírálta Mikola Istvánt, akiről úgy nyilatkozott, olyan „mintha az MSZP küldte volna a kampányunkra”.

 „Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát kívánatosnak tartom” – felelt egy másik kérdésre a fideszes politikus. Arra, hogy a Fidesz politikusai között is vannak egykori ügynökök, úgy válaszolt: Szita Károly kaposvári polgármestert nem véletlenül nem indította a párt a 2006-os parlamenti választáson.

A szélső­jobb sokkal többet árt a Fidesznek, mint amennyit használ, mondta Kósa, aki szerint alaptalanok a vádak, melyek szerint a Fidesz támogatná ezeket a szervezeteket. „A Jobbik a legnagyobb baromság" - összegezte véleményét a Fidesz alelnöke a feltörekvő szélsőjobbos alakulatról.

hitgyüli Jobbik Fidesz mikola Hit Gyülekezete Kósa
Kapcsolódó cikkek