Közélet

Szitává lőtték a kecskeméti maffiaper egykori védett tanúját

Szerbiában szitává lőtték a kecskeméti maffiaper egykori védett koronatanúját. Slobodan Sztojanovics (†31) gyilkosa – az elsődleges információk szerint – feladta magát a rendőrségen.

A Kecskeméten 2005 májusától 2006 áprilisáig tartó első magyar maffiaperben – mint akkor a Petőfi Népe megírta – elsősorban „Slobo” és egy pécsi férfi vallomására épült a vád, akikkel az ügyészség vádalkut kötött.

Bűnszervezetben elkövetett emberölés előkészülete, lőfegyverrel való visszaélés és fegyvercsempészet miatt ítélték el végül Radnai Lászlót és csapatát. Amíg a per tartott addig Slobodan Sztojanovicsot folyamatosan civil ruhás kommandósok őrizték, és legtöbbször még a Bács-Kiskun Megyei Bíróság épületében is fekete golyóálló mellényben közlekedett.

Szerbiából érkezett hírek szerint egy hete, egyszerre végeztek vele és egy nyugalmazott szerb rendőrtiszttel Ratkovóban - számol be a baon.hu. A szerb és a magyar rendőrség azóta megvizsgálta, hogy van-e összefüggés a bűnöző Kecskeméten vállalt védett tanúsága és a gyilkosság között. Nem találtak ilyet, amit a baon.hu tudósítójának kecskeméti ügyészi körökből is megerősítettek.

koronatanú kecskeméti maffiaper védett tanú
Kapcsolódó cikkek