Közélet

Gyurcsány az EP-választásról: megoldjuk!

Az elvhű politikus nem cserélgetheti meggyőződését attól függően, hogy éppen mi számít trendinek - írta legfrissebb blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány szerint politikusként számot kell vetni azzal, „hogy nem lehet a politikai meggyőződések között úgy váltogatni, ahogy kiszeretünk a tegnapi slágerekből és szinte természetes, hogy minden hónapban új melódiát fütyülünk” – írja blogjában Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök a hétvégi EP-választások tanulságait keresve.

Szerinte nagyon leegyszerűsítve két irány van. „Az egyik, hogy módosítjuk álláspontunkat, és a választók visszajelzései alapján megpróbálunk igazodni a választói elvárásokhoz.

A másik, hogy tudomásul vesszük: amiben mi hiszünk, annak jelen pillanatban nincs többsége, de nem módosítjuk álláspontunkat és küzdünk azért, hogy előbb-utóbb a többség velünk értsen egyet.”

A most meglehetősen bonyolultan fogalmazó Gyurcsány a Választás tanulságai című bejegyzést azzal zárja, „nem könnyű feladat, de bízom benne, hogy megoldjuk”.

többség Gyurcsány politikus EP-választás elvhű választás EP
Kapcsolódó cikkek