Közélet

MSZP: reméljük, hogy nem pánikol be az SZDSZ!

Az MSZP budapesti elnöke szerint most nem a viták ideje van. Burány úgy véli, hogy választási eredmények a szocialista párt esetében a várakozások szerint alakultak.

Nincs min marakodni, újra kell építeni a bázist – mondta Burány Sándor az ATV JAM-ben.

 „Két kérdést kell elemezni. Az egyik, hogy milyen eredményes volt a párt kampánya, és érhettek-e volna el jobb eredményt a jelenlegi helyzetben? – mondta Burány Sándor, aki szerint a másik fontos kérdés a szélsőjobb előretörése és a Fidesz együttműködése a Jobbikkal.

„A Fidesz több ismert politikusa, köztük Cser-Palkovics András és Demeter Ervin, volt miniszter a Jobbik támogatásának is köszönhetően szerzett önkormányzati mandátumot.

„Remélem, hogy a választási kudarc nem hoz elő pánikreakciókat az SZDSZ-ből” – tette hozzá a szocialista politikus.

„Három-négy hónapja megtehettük volna”- mondta Burány Sándor arra a kérdésre, hogy miért nem adták át a válságkezelés feladatát a Fidesznek, amint azt többen sürgették, mondván így az MSZP a jövő évi országgyűlési választásokra újra felépíthetné magát.

„Más kérdés, hogy ez a Fidesz kétharmados többségét eredményezhette volna, amikor Orbán Viktor azt csinálhat az országgal, amit akar” – mondta Burány. „Könnyű jó időben jó helyen lenni, de egy kormányzó pártnak vállalnia kell a rövid távon fájdalmas intézkedések meghozatalát is”  - tette hozzá az MSZP budapesti elnöke.

SZDSZ MSZP EP-választás Burány Sándor
Kapcsolódó cikkek