Közélet

Patthelyzet az öreg szocialisták és az úgynevezett fiatalok között

Nem született megállapodás azon a tegnap esti találkozón, amelyet Lendvai Ildikó pártelnök kezdeményezett a párt vezető fiatal szocialista politikusaival - tudta meg az MTI. Az MSZP elnöke - Szekeres Imre és Kiss Péter elnökhelyettesekkel együtt - azért kezdeményezte a megbeszélést, hogy kitalálják annak módját, miként integrálódhatnának a párt jelenlegi irányítási mechanizmusába az úgynevezett fiatalok. Az egyeztetés folytatódik.

Az MTI információi szerint az érintettek elutasították a megállapodást, s továbbra is a bizalmi szavazást támogatják - tudósít a sonline.hu

Sajtóhírek szerint a megbeszélésre meghívták Botka László szegedi polgármestert, Hagyó Miklós budapesti főpolgármester-helyettest, Ujhelyi István alelnököt, Mesterházy Attila frakcióvezetőt, Molnár Csaba kancelláriaminisztert, Ficsor Ádám titkosszolgálati minisztert, Szabó Imre környezetvédelmi minisztert, Puch László pártigazgatót és Veres János elnökségi tagot is.

A távirati iroda úgy tudja, hogy az országos elnökség ma este a megyei elnökökkel együtt tart ülést, ahol tervek szerint Földes György, a Politikatörténeti Intézet (PTI) igazgatója elemzését hallgatják meg az MSZP és a baloldali politika jelenlegi helyzetéről.

Korábban Szekeres Imre arról beszélt, hogy külső szakértőket, s több kutatóintézetet is felkért erre a helyzetelemzésre. Pénteken újból összeülnek az elnökség tagjai és a megyei elnökök.

Lendvai Ildikó vasárnapi sajtótájékoztatóján öt tézis megvitatását javasolta a július 4-ei kongresszusnak.

fiatal MSZP öreg
Ezek is érdekelhetik