Közélet

Államtitkári üzenet: demonstrációval ne fenyegessen Ivád!

A Heves megyei kis község, Ivád polgármestere az önkormányzati minisztertől várt volna választ a település nehéz helyzetét ecsetelő levelére. Helyette a szakállamtitkártól kapott tanácsokat.

A napokban írt arról a HEOL, hogy Ivád polgármestere, Ivády Gábor levélben fordult az önkormányzati miniszterhez.

Levelében a polgármester vázolta a csődbe jutott helyhatóság működésének a körülményeit, s megoldást kért a válságos helyzet kezelésére.



A miniszternek címzett dokumentumban egyebek között arról esik szó, hogy Ivádnak pillanatnyilag közel 13 millió forint tartozása van.

A kifizetetlen közüzemi számlák összege meghaladja a másfél millió forintot. A telefonokat egyirányúsították. Júliusban egy fillér állami támogatást sem kapnak, a jövő hónapban pedig újabb elvonásra számíthatnak - a semmiből.

Ivády Gábor - ha megoldás nem lesz - demonstráció szervezését helyezte kilátásba az anyagilag ellehetetlenített kis önkormányzatok védelmében.

A levélre Forgách Imre szakállamtitkár válaszolt, aki bizalmat kért, együttműködést ajánlott fel, valamint kitért arra, hogy a jelenlegi feszült helyzetben a demonstrációval való fenyegetés nem segít a feszültségek enyhítésében és kezelésében. A felek hamarosan tárgyalnak.

Ivády Gábor ivád polgármester szakállamtitkár Forgách Imre közüzemi számla
Kapcsolódó cikkek