Közélet

Dávid Ibolya: "Bárcsak mindenki a Hit Gyülekezete tagjaihoz hasonlóan aktív lenne"

Békés polgárembernek tekintem magam, aki szereti biztonságban látni családját, nemzetét, a konzervatív angolszász gazdaság- és társadalompolitika közel áll hozzám mondta Dávid Ibolya a hvg.hu-nak

„Nem vagyok egy állampárti ember, soha életemben nem is voltam az. Kisebb állam, teljesítményelv, a munka tisztelete, ez az ars poeticám. Az állam feladata ebben mindössze annyi, hogy lehetőséget adjon mindenki számára önmaga érvényesítésére” – szögezte le Dávid a lapnak.

Az MDF elnöke kifejtette: semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy a Hit Gyülekezetének velük szimpatizáló tagjai gyűjtöttek nekik ajánlószelvényt. „Bárcsak egész Magyarország közéletileg olyan aktív lenne, mint a nagyon jó keresztényként élő gyülekezeti tagok” – tette hozzá.

„A szekér ne előzze meg a lovat. Ha ott tartunk, hogy a ló elkezdte húzni a szekeret és eljön a kereszteződés, akkor majd jelezzük a nyilvánosságnak, hogy merre megyünk” – válaszolta Dávid Ibolya arra a kérdésre, hogy van-e az MDF-en belül olyan elképzelés, ami szerint Bokros Lajos pár hónap múlva lemondana, Habsburg György lenne az euroképviselő, Bokros pedig a választási kampányra hazajönne.

konzervatív mdf Dávid Ibolya neokon Bokros Lajos Habsburg György Hit Gyülekezete
Kapcsolódó cikkek