Közélet

Dávid: Többen jönnek az MDF-be, mint akik elhagyják a pártot

Véleménye szerint természetes dolog, hogy vannak, akik kilépnek a pártból. Azt kívánta a kilépőknek, hogy "találják meg azt a hajót, ahol ők is előre tudnak evezni".

Az MDF országos gyűlése lezárt egy korszakot, ezen a küldöttek kétharmada kinyilvánította, hogy jó úton jár a párt. Ez nyílt, világos üzenet volt mindenkinek - mondta Dávid Ibolya, a párt elnöke a köztelevízió Napkelte című műsorában csütörtökön.

Dávid kijelentette: írásban még nem látta a pártot elhagyók kilépésre irányuló szándékát. Véleménye szerint természetes dolog, hogy vannak, akik kilépnek a pártból. Azt kívánta a kilépőknek, hogy "találják meg azt a hajót, ahol ők is előre tudnak evezni".

Kiemelte: sokkal többen jönnek az MDF-be, mint ahányan elhagyják a pártot, és Dávid Ibolya szerint mindenkinek, aki egyetért a demokrata fórum céljaival, programjával, értékrendjével helye van a pártban, bizonyos korlátok között, függetlenül korábbi politikai "hátterétől".

Augusztus-szeptemberre tárja a tagság elé választási programját az MDF.  Dávid szerint az első változat már kész van, és nyár végére meglesz az a változat is, amelyet a tagság elé tudnak tárni. Konzervatív, racionális megoldásokra épülő program lesz, mert "elég az indulati politikából és a demagógiából" - tette hozzá.

Dávid Ibolya kilépők MDF-ügyek
Kapcsolódó cikkek