Közélet

Debreczeni: Fejvesztve menekülnek az MSZP tagjai

A közíró szerint az elmúlt hetekben riasztó képet mutatott a szocialista párt. Debreczeni József úgy fogalmazott: a szétvert, vezér nélkül maradt hadseregre hasonlít az MSZP, amelynek tagjai fejvesztve menekülnek.

Debreczeni József a Népszavában megjelenő írásában leszögezi: a harctéren a politikában a legrosszabb, amit az MSZP most tesz, főleg egy "mindenre elszánt, bosszúszomjas ellenséggel" szemben. A közíró szerint csak kötelékben harcolva van esély, aki maga próbálja menteni a bőrét, azt lekaszabolják.

Mint írja, riasztó és szánalmas  a fiatalok puccsszerű nyomulása és a "gyurcsánytalanítás verbális ámokfutásának ismétlődése. Debreczeni szerint a hétvégi kongresszuson az MSZP ismét rendezte sorait, de az is világos, hogy a pártnak továbbra sincs vezetője. Lendvai Ildikó kongresszusi fellépése azt mutatja, hogy – legalábbis átmenetileg – átveszi a párt vezetését.

Debreczeni szerint ez alkalommal Bajnai Gordon is rácáfolt technokrata mivoltára és politikusként beszélt. Debreczeni szerint a miniszterelnöknek a kongresszuson elhangzó beszéde ugyan nem volt sok, de több mint a semmi, különösen annak fényében, hogy az MSZP-nek most már elsősorban arra kell koncentrálnia, mivel kampányol majd 2010-ben. A közíró szerint a szocialistáknak el kell utasítaniuk a Fidesz-narratívát és felvállalniuk Gyurcsányt és Bajnait is.

Gyurcsány Bajnai MSZP Debreczeni kampány
Kapcsolódó cikkek