Közélet

Massa nekirohant a falnak

Felipe Massa a Forma 1 Magyar Nagydíjának időmérő edzésén ütközött a gumifalnak. Mentőhelikopter szállította el, de nincs életveszélyben. Az időmérőt Alonso nyerte.

A Ferrari pilótáját a pályakórházba vitték, állapotáról nincs hír. Az RTL Klubon folyó közvetítésben az hangzott el, hogy Massa már eszméleténél van, ám fejsérülést szenvedett: felszakadt a homloka, károsodott a koponyacsontja - közölte szombat este a Ferrari. Túl van az operáción a Ferrari F1-pilótája, intenzívre kerül.

Massa 260 kilométeres sebesség körül mehetett az ütközés előtt, úgy 190-nel csapódott be. Estére bebizonyosodott, mintegy 800 grammos rugó Rubens Barrichello Brawn-Mercedesének egyik lengéscsillapítójáról szakadt le.

"Először van technikai gondunk a kocsival, de még nem tudjuk pontosan mi történt, mert az alkatrészt egyelőre nem kaptuk vissza az FIA-ellenőröktől. Button autóján azonnal kicseréltük elővigyázatosságból, tanulmányozzuk, mi lehet a hiba oka" - nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök az autosport.com-nak.

A legfrissebb információk szerint zúzott koponyasérülése van, de nincs életveszélyben, eszméletét sem veszítette el, minden életfunkciója működik.

A lassítások szerint egy rugó találta el a versenyzőt.

Az időmérő edzést felfüggesztették, és negyedórával később indították újra.

A mentőhelikopter Massát a Honvéd Kórházba szállította, ahol jelenleg is műtik. Állapota stabil, de súlyos.

Az időmérőt Alonso nyerte, második Vettel, harmadik Webber lett. A további sorrend: Hamilton, Rosberg, Kovalainen, Raikkönnen, Button.

A hivatalos időmérő elromlott, így az edzés után Alonso körbejárt és a többieket kérdezte, hogy mennyit mentek.

A spanyol világbajnoknak ez lett a 19. pole positionje.

Nem vehet részt a kvalifikáción elszenvedett súlyos balesete után Felipe Massa a vasárnapi Magyar Nagydíjon - írja az autómenedzser.
 
A Ferrari versenyzőjének sisakját a Q2 végén eltalálta egy rugó, amit Rubens Barrichello Brawn-Mercedeséről származott. Az incidens a pálya 4-es, Mansell-kanyarként ismeretes szakaszán történt, ahol körülbelül 270 kilométer/óra az autók végsebessége.
 
Massa fejfedője az eset helyszínén készült fotók tanúsága szerint betört, s a brazil a bal szeme felett szenvedett sérüléseket. A versenyzőt előbb a pálya orvosi központjába, majd onnan a Honvéd Kórházba szállították, ahol koponya CT-vizsgálatnak vetik alá, majd megműtik.

Pácserné Bozi Judit, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az autóversenyző koponyasérülésekkel került be az intézménybe: az állapota stabil, de súlyos. Jelenleg is műtik. A pontos sérüléseiről többet egyelőre nem tudott mondani - írja az origo.

Itt megnézheti Massa fejsérülését

További fotókat pedig itt talál

alonso Ferrari Felipe Massa forma 1 magyar nagydíj időmérő edzés Honvéd kórház
Kapcsolódó cikkek