Közélet

Nincs előrelépés a mecseki lokátor ügyében

Hétfőn sem született ítélet a Fővárosi Bíróságon a Tubes-perben

Hétfőn sem született ítélet a Fővárosi Bíróságon a Tubes-perben – értesítette a Dunántúli Naplót délután, a tárgyalást követően dr. Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, a perben Hosszúhetény és Oroszló önkormányzatainak, valamint az Összefogás Pécsért Egyesületnek a jogi képviselője - írta a napilap cikke alapján a bama.hu.

A tárgyaláson a hosszas iratismertetés után az alperes egy tanúját hallgatták meg, a tárgyalás ezen részét azonban nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva zárttá minősítették.

A per szeptember 16-án, tanúmeghallgatásokkal folytatódik – tette hozzá Vicze Csilla, abba azonban kérdésünkre sem kívánt belemenni, mikorra várható ítélet. Dr. Halmos Péter, az egyik felperes, az Istenkúti Közösségért Egyesület jogi képviselője viszont kijelentette, egyértelmű jogi álláspontja, hogy már az első tárgyalási nap után, 2008. május 9-én ítéletet kellett volna hirdetni.

Szerinte ugyanis csupán a jogszabályok alapján – külön bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül – kimondható lett volna: jogszerűtlenül adta ki a Honvédelmi Minisztérium, illetve Szekeres Imre honvédelmi miniszter a lokátor építési engedélyét a Tubesre. Hisz álláspontja szerint az engedély kiadásával megsértették többek közt a Pécsi Építési Szabályzatot és az Építési Törvényt is.

honvédelem Szekeres Imre lokátor Tubes
Kapcsolódó cikkek