Közélet

Ötmilliót sikkasztott Kolompár Orbán?

Sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése miatt vádat emelt az ügyészség Kolompár Orbán ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség az pénteken.

A Népszabadság MTI forrásból úgy tudja: a budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség emelt vádat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője és két társa ellen. Kolompár Orbán 2003. június 25-től az OCÖ elnökeként ellátta az önkormányzat képviseletét és gyakorolta munkáltatói, banki, gazdálkodási jogköreit is.

A vád szerint Kolompár Orbán 2004 őszén több alkalommal utasította az OCÖ pénztárát, hogy különböző összegeket fizessen ki neki utólagos elszámolási kötelezettséggel.

Így a pénztárból több mint ötmillió forintot vett fel, amellyel később nem számolt el az OCÖ felé, a pénzt nem fizette vissza, azzal ismeretlen módon sajátjaként rendelkezett.

A kár nem térült meg. Az ügyészség szerint Kolompár Orbán "nem gondoskodott írásos dokumentumok készítéséről a kabinetek, a referensek munkájáról, feladatairól sem, így a könyvvitelben szereplő tételek bizonyíthatósága, átláthatósága nem volt biztosítva".

OCÖ Kolompár KOlompár Orbán
Kapcsolódó cikkek