Közélet

Terézvárosi "takarodó": Tartózkodjanak a populista rendeletalkotástól

A VI. kerületi szórakozóhelyek nyitva tartásáról szóló rendelet felülvizsgálatát kéri Budapest városarculatának tanácsnoka.

Bojár Iván András közleményében hangsúlyozza: azt szeretné, ha a terézvárosi képviselők, a lakók, az üzlettulajdonosok és turisztikai szakemberek bevonásával olyan megoldást találnának, amelyben érvényesülnének Budapest gazdasági, világvárosi szempontjai is.



A tanácsnok arra kérte a kerületi polgármestereket, hogy a főváros nemzetközi versenyképességének megőrzése érdekében tartózkodjanak a populista rendeletalkotástól.

A tanácsnok szerint Budapest mozgalmas éjszakai élete és a sokszínű kulturális ajánlat hatalmas bevételeket és megbecsülést hoz a városnak.

A VI. kerület önkormányzata június 25-én fogadta el azt a rendeletet, mely szerint a lakóházban üzemelő vendéglátó helyeknek este 10-kor be kell zárniuk, és még a lakók kétharmadának jóváhagyása esetén is csak hajnal 1-ig lehetnek nyitva. A rendelkezés ellen a szórakozó helyek tulajdonosai és több civil csoport ős tiltakozott.

csend Terézváros takorodó
Kapcsolódó cikkek